Не се страхувай от неизвестното!

С годините работа с гоблени за шиене и щампирани гоблени започнаха да се открояват някои въпроси и чудения, които се оказаха общи из много наши клиенти. Тук сме събрали информация, която може да бъде полезна както на начинаещи така и на напреднали гобленари.

Question Как да платя?
AnswerВъзможни са следните начини за плащане:

  1. С наложен платеж при получаване на стоките, доставени с куриерски фирми ЕКОНТ и СПИДИ
  2. С кредитна/дебитна карта при завършване на поръчката

Question Кога ще получа поръчката си?
AnswerОбещаваме максимум 5 работни дни за доставка до всяко населено място в България, след като изпратим вашата поръчка. Онлайн поръчките имат по-голямо забавяне на доставката около празници и национални празници. За поръчки, направени през това време, типичният прозорец за доставка е 10 работни дни, но това може да е по-дълго в зависимост от натоварването и общия брой поръчки.
Question Колко струва доставката?
Answer

  • До адрес на клиента за стоки до 2 кг с куриерска фирма Еконт: 8.90 лв.
  • До адрес на клиента за стоки до 2 кг с куриерска фирма Спиди: 7.90 лв.
  • До офис на куриер Еконт: 6.90 лв.
  • До офис на куриер Спиди: 5.90 лв.
  • За поръчка на стойност над 90.00 лв. клиентът има право на безплатна доставка до офис на куриер, който може да отбележи в полето „Бележки към поръчката“.

Question Искам фактура, как да я получа?
AnswerПреди да приключите с поръчката си ще видите поле „Бележки към поръчката“. В него може да запишете, че желаете да Ви бъде издадена фактура, като отбележите данните на фирмата – наименование, адрес, МОЛ, телефон, идентификационен номер (ЕИК). Ние ще издадем фактура и ще я приложим към продуктите, които сте поръчали.
Question Изработвате ли гоблен по снимка?
AnswerЗа да създадем гоблен от снимка на клиент, той трябва първо да ни я изпрати на имейл във висока резолюция и да посочи дали желае бод 1:1 или 1:4. След като нашият дизайнер разгледа изображението и реши как най-добре да го представи, ние ще се свържем с вас, за да обсъдим производствените разходи, които ще варират в зависимост от сложността на изображението (брой лица, детайли), размера на гоблени и количеството използвани цветове. В цената на изработката е включена схема с инструкции. Можем да предоставим и оферта за изработка на гоблена с конци ARIADNA или DMC и панама, ако желаете.
Question Какво е ``каунт``?
AnswerКаунт (от англ. „count“) е мерна единица, чрез която се измерва колко бода могат да се вместят в разстояние 1 инч (2.54 см). Това означава, че на панама с 22 каунт върху  2.54 см ще бъдат избродирани 22 бода. Колкото по-голям е каунтът, толкова е по-ситна панамата.